Izvrsna pijesak torta sa ganache kremom. Torta za svačiji ukus. :)

Sastojci
4 pudinga od vanile
1 l mlijeka
12 kašika šećera
250 g margarina
250 g mljevenog keksa
150-200 g kokosa
250 g mljevenih pečenih oraha
Za ganache preliv:
500 ml slatke pavlake
300 g crne čokolade

Priprema
1.
Izmešamo prašak za puding sa šećerom u nekih 2 dcl mlijeka a ostatak stavimo na šporet da provrije i skuvamo puding na uobičajen način. Kada se puding zgusnuo, skinemo sa vatre i prekrijemo folijom da se ne stvori korica, i ostavimo da se ohladi.

2.
U međuvremenu pripremimo ostale sastojke: sameljemo keks, ispečemo orase i takođe ih sameljemo.

3.
Dok se puding hladi, pripremimo ganache. Stavimo slatku pavlaku u posudu na šporet, zagrijavamo je i skinemo pre nego što proključa. Ubacimo čokoladu izlomljenu na kockice i mešamo dok se skroz ne rastopi i sve lijepo sjedini. Pritom možemo vratiti posudu na šporet ali na isključenu ringlu dok je još vrela, da se lakše otopi čokolada. Kada se sve lijepo otopilo i sjedinilo, ostavimo ganache da se hladi. Povremeno promješamo da se ne stvori korica.

4.
U ohlađen puding od vanile ubacimo omekšali margarin i pjenasto izmutimo mikserom. Sada uzmemo još dvije posude i razdelimo krem na tri jednaka dela. U prvi deo stavimo mleveni keks i dobro izmiješamo mikserom. U drugi deo stavimo kokos i izmiješamo. U treći deo stavimo pečene mljevene orase i takođe izmiješamo.

5.
Uzmemo odgovarajuću tacnu i stavimo na nju obruč od okruglog kalupa za torte, prečnika 26 cm. Prvo ide dio sa keksom, zatim sa kokosom i na kraju sa orasima. Tortu prelijemo ganacheom, i ostavimo u frižider da se dobro ohladi i stegne preko noći.

6.
Sutradan skinemo obruč i uživamo u ovom divnom desertu fantastičnog ukusa.;) Prijatno!

Top