SPOJ KRCKAVIH KOKOS PUSLICA SA ČOKOLADOM, KADA SAM IH PRVI PUT NAPRAVILA, MOJI SU SE ODUŠEVILI, A OPET..TAAAKOOO SU JEDNOSTAVNE ZA PRAVLJENJE

Recept sam pronasla u bakinom kuvaru iz 1952 god, kada sam ih prvi put napravila, moji su se odusevili. Spoj krckavih kokos puslica sa cokoladom, savrsen zalogaj, a opet..taaakooo su jednostavne za pravljenje, isto koliko i za grickanje :)!

Sastojci
Za puslice:
3 belanca
150 gr secera u prahu
1 vanil secer
200 gr kokosa
Fil:
3 zumanca
200 gr secera u prahu
2 kasike mleka
100 gr margarina
50 gr cokolade za kuvanje

Priprema
1.
Prvo, ukljucite odmah rernu na 150. Odvojite zumanca od belanaca..moj savet je da prvo radite fil, jer mu treba vremena da se ohladi (ja bas nisam bila strpljiva, sto se vidi..:)). U jednu serpicu stavite zumanca i secer u prahu, masa ce biti dosta cvrsta, dodajte 2 kasike mleka, da smesa postane kremasta (toliko je meni trebalo, u kuvaru pise..po potrebi :(). Skuvajte smesu na pari, ja kuvam na najmanjoj ringli, na plin, na najblazoj vatri..tako mi je najbolje, ne kuvam na pari, a ne zgrudva se..vi radite kao sto obicno radite. U vrucu smesu dodajte cokoladu i margarin, mesajte da se otopi i ostavite da se dobro ohladi. Povremeno promesajte, desi se da se brzo stisne. E, sad onaj laksi deo :)..Rucno (nikako mikserom) pomesajte belanca, vanil secer i secer u prahu, znaci belanca ne treba da mutite, samo zicom sve dobro spojite i dodajte kokos. Smesa ce biti gusta, taman da kasicicom stavljate na pek papir. Ja bih vam savetovala da blago nauljite papir, jer se one zalepe, pa hoce da puknu prilikom vadjenja. Ja ih volim male, zalogajne, tako da od ove smese izadje, manje – vise 28-30 kom. Mislim, spojenih 30 kom, ili 60 ukupno. Znaci, kasicicom vadite i pravite male razmake izmedju njih, ne narastu puno..pecite do lepe zlacane boje..u mojoj rerni je to nekih 20 tak minuta. Gledajte da ih nezno odlepite, veoma su prhke i lako se lome, cim se malo prohlade spajajte po dve, a na svaku stavite po kasicicu..ili malo vise 🙂 fila. Obavezno ih drzite na hladnom.

Posluživanje
Veoma su pogodne za razne prigode, jos ako ih napravite velicine jednog zalogaja, budu savrseno dekorativne, a u ukus..e, pa to morate sami proveriti :)!

Top