SLOJEVITI CRNO-BELI KOLAČ: Dve vrste čokolade, nutela i keks – najlepša kombinacija omiljenih sastojaka, a priprema laka

Nekada torta nije mogla da se zamisli bez pečenja kora, pa onda kuvanja filova ili grilijaša… To su bile poslastice koje su zahtevale da odvojite vreme, a ipak nisu svakome uspevale.Zato su danas sve popularniji deserti koji se ne peku, a upravo takav je i ovaj crno-beli kolač. Umesto kore se koristi keks umočen u mleko, a filovi se samo umute. Nije vam potrebno nikakvo kulinarsko umeće, kao ni skupi sastojci.

Sastojci:
150 g keksa
200 ml mleka
Za fil:
500 ml slatke pavlake
500 g krem sira
100 g šećera u prahu
150 g nutele
150 g bele čokolade
Za dekoraciju:
100 g mlečne čokolade
Priprema:
Potopite keks u mleko i ređajte u kalup dimenzija 10×22 cm. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte krem sir i sjedinite mikserom. Podelite smesu na 2 jednaka dela, pa u jedan dodajte nutelu, a u drugi istopljenu belu čokoladu. Dobro promešajte. Preko keksa sipajte polovinu belog fila, pa opet keks umočen u mleko. Zatim sipajte polovinu crnog fila, pa keks umočen u mleko. Nakon toga ide preostali beli fil, keks umočen u mleko, pa preostali crni fil. Poslednji red neka bude keks umočen u mleko. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru nekih sat vremena. Premažite celu tortu crnim filom i ukrasite rendanom čokoladom.

Izvor: Stvar ukusa

Top